Skip to main content

Möt våren i Gdansk

Möt våren i underbara Gdansk. En historisk stad i landskapet Pommerellen i Polen. Faktum är att det finns arkeologiska fynd redan från 600-talet som tyder på att staden då var en hantverks- och fiskeby. Under medeltiden var det en viktig handelsstad som 1361 blev medlem i Hansaförbundet. Idag är det en del av den så kallade "Trippelstaden" tillsammans med Gdynia och Sopot.

Vi åker dit i april för att möta våren. Vi bor på Radisson Hotel & Suites i Superiorrum med tillgång till hotellets SPA-avdelning. Hotellet ligger på ön Wyspa Spichrzow, ett stenkast från "Den gröna porten", en vacker byggnad med fyra valvbågar som öppnar din väg till det långa torget Dlugi. Här hittar du mängder av vackra hus i alla färger och nästan lika många restauranger.

Vi börjar resan med att ta oss över Östersjön från Karlskrona till Gdynia. På färjan Stena Spirit äter vi en buffé "all inclusive", sover och vaknar i Polen. Efter frukost kör vi av färjan och åker till Gdansk. Nu ska vi spendera två härliga dagar på egen hand i Gdansk. Två övernattningar senare lämnar vi Gdansk för att strosa runt i en annan del av "Trippelstaden", Gdynia, en hel dag. På kvällen åker vi på färjan Stena Estelle som ska ta oss till Sverige. Dag fem är vi tillbaka på svensk mark och rullar så sakteliga hemåt.

I Gdansk finns en mängd saker som bör upplevas. Till exempel Mariakyrkan med sitt 80 meter höga torn och som är världens största tegelkyrka, fotografera Kranporten; kanske en av stadens främsta symboler, besöka museet "Museum of the Second World War" och även "Museum of Amber", alltså ett museum tillägnat bärnsten. Listan kan göras så lång så lång, men dessa är några fina exempel.

Följ med oss på en resa där du får ditt lystmäte mättat av både kultur, historia, välbefinnande och njutning av både god mat och dryck!

Fritextsökning