Skip to main content

Om oss

Ett av Östergötlands äldsta bussbolag

Vadstena Buss startade som ett familjeföretag och har funnits sedan tidigt 1900-tal. Bolaget förfogar över ett 15-tal fordon, allt från mindre skolbussar till större fullturistbussar.

Vår stolthet är vår trogna och erfarna chaufförsgrupp som tryggt tar er till ert resmål. Sedan starten har vi arbetat målmedvetet med att leverera tjänsten som våra kunder vill ha – en prisvärd, hållbar och komfortabel resa.

Res hållbart med oss på Vadstena Buss

En viktig del av vårt arbete är den miljövänliga aspekten. Vi kör med HVO, som är en typ av biodiesel som använder restprodukter från livsmedels- och skogsindustrin, t.ex. tallolja. Vi är också cerfifierade enligt ISO-standarderna för Kvalitet 9001 och Miljö 14001.

Res tryggt och säkert.

När du reser med oss på Vadstena Buss kan du alltid känna dig trygg. Bussresona styrs av ett regelverk kring kör- och vilotider, som säkerställer att en chaufför inte får köra längre än 4,5 timmar i sträck. Chauffören måste också vila minst 11 timmar varje dygn. Detta regelverk gör att våra chaufförer alltid är pigga och fräscha när de sitter bakom ratten för att köra dig till din destination.

Våra bussar är naturligtvis utrustade med säkerhetsbälten och senaste tekniken kring bromsar, fart och avständsbedömning. Innan varje bussresa gör chauffören en säkerhetskontroll av bussen som bland annat innefattar belysning, däck, nödöppningar och varningssystem.

Våra fullturistbussar är utrustade med hjärtstartare!

 

Fritextsökning