Skip to main content

Vin i 5 länder

Årets unika vinresa går genom inte mindre än 5 länder. Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Österrike och Ungern.

Vi är på resande fot i 10 dagar, 27/9-6/10, men resan är längre än så. Vi har uppstart för resan den 17:e september, då vi ses på Klosterhotellet i Vadstena för att lära känna varandra, diskutera våra förutsättningar på resan samt prova några viner och äta något gott.

Med denna kväll har vi vår sommelier Jeanette Roos. Jeanette är en riktig glädjespridare som bjuder på sig själv och har många intressanta och roliga berättelser att dela med sig av. Genom sitt stora intresse för historia är hon en stor källa till kunskap kring vintes hela historia. För att åka med på resan krävs inga förkunskaper, Jeanette förklarar och förmedlar provning av vin, kombination av mat och dryck samt historia på ett lättsamt och roligt sätt, vilket gör att alla hänger med.

Ni träffar också bussvärdinna Kicchi Lindell, dvs jag, denna kväll. Jag kommer under resan berätta enkel fakta om vad vi ser utanför bussens fönster och om de städer vi kommer bo i under resan. Framför allt är jag med på resan för att servera kaffe, vin och kakor samt hålla ordning på gruppen så alla känner sig så väl omhändertagna som bara är möjligt.

Största delen av all mat intas gemensamt, det är endast en middag som ni ansvarar för själva. Alla middagar intas antingen på hotellet eller på en närliggande restaurang. Luncherna är lite mer varierande, vissa av dem serveras på restaurang och andra serveras på resande fot, s.k. busslunch.

Under vår resa kommer vi bland annat besöka vingårdarna Schloss Wackerbarth i Tyskland, Weingut Dürnberg i Österrike, Pannonhalma i Ungern, Siman Zamok i Slovakien och Dva Duby i Tjeckien. Provar öl gör vi på Pilsner Urquell och Bernard Brewery, båda i Tjeckien. Vi får även en guidad tur i Prag, vi besöker ett kloster i Ungern och en klosterruin i Tjeckien. Och mycket mer.

Den 30:e oktober återsamlas vi på Klosterhotellet där vi ges möjlighet att prata om gemensamma minnen, upplevelser och titta på bilder från resan, samtidigt som vi dricker vin och äter något litet.

Är du intresserad av att följa med på resan men vill ha lite mer information innan du bokar, så kan du gärna kontakta mig på kicchi@vadstenabuss.se så skickar jag dig ett program.

Fritextsökning