Skip to main content

Kristina från Duvemåla

Kristina från Duvemåla är utan att överdriva den största svenska musikalen genom tiderna. Den episka berättelsen baserad på Vilhelm Moberg utvandrarepos är tidlös och berör på djupet med sin otroliga musik av Benny Andersson och texter av Björn Ulvaeus.

Den 10 augusti ges möjligheten att uppleva sånger som, Du måste finnas, Guldet blev till sand, Hemma och Min astrakan live på scen när den stora konsertversionen av Kristina från Duvemåla återvänder till Dalhalla.

I denna produktion, som tog hem kategorin "Årets liveupplevelse" vid Dalecarlia Music Awards 2023, spelar Viktora Tocca och John Martin Bengtsson huvudrollerna som Kristina och Karl Oskar. Robert spelas av Martin Redhe Nord, Ulrika av Evelyn Jons och i rollen som Fina-Kajsa/berättaren ser vi Marianne Mörck. För musiken står Dalasinfoniettan och dess kör under ledning av stjärndirigenten Anders Eljas.

Vi bor på First Hotel Grand i Falun, där vi också äter middag innan vi åker vidare till Dalhalla. Efter frukost den 11 augusti åker vi hemåt men gör ett stopp på Svampen i Örebro för att äta lunch.

Fritextsökning