Skip to main content

Allmänna villkor för paketresor och avbokningskostnader

Avbokningskostnader

Dagsturer:

30-8 dagar innan avresa betalar kunden 50 % av resans pris

7-0 dagar innan avresa betalar kunden 100 % av resans pris

Teaterresor:

30-8 dagar innan avresa betalar alltid kunden teaterbiljetten + 50 % av resans övriga pris

7-0 dagar innan avresa betalar kunden 100 % av resans pris

Europaresor:

60-45 dagar innan avresa betalar kunden anmälningsavgiften

44-8 dagar innan avresa betalar kunden 50 % av resans pris

7-0 dagar innan avresa betalar kunden 100 % av resans pris

Avbeställningsskydd:

Avbeställningsskydd ingår för det mesta i din hemförsäkring eller via ditt bankkort. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag eller din bank. Önskar ni teckna tilläggsförsäkring för en resa rekommenderar vi att ni kontaktar ert försäkringsbolag.

Eftersom försäkringsbolag och banker inte tillhandahåller avbeställningsskydd för dagsturer kan du köpa det genom oss, detta kostar 100:- och återbetalas inte vid avbokning. Avbeställningsskyddet bokas tillsammans med resan. Om du eller någon nära anhörig skulle bli sjuk före avresan är du skyddad från avbokningskostnader mot uppvisande av läkarintyg, med undantag för kostnaden av avbeställningsskyddet.

Paketresor:

Paketresa är ett arrangemang där flera av de komponenter som hör till en resa, framför allt transport och inkvartering, ingår och som säljs till ett totalpris.

I Sverige finns bestämmelser om paketresor som bland annat i lagen (1992:1672) Lagen om paketresor. Med paketresa avses i lagen ett arrangemang som har utformats av researrangören i förväg, alltså innan arrangören och resenären har träffat ett avtal. En sådan paketresa består av transport och inkvartering eller någon av dessa tjänster i kombination med någon turisttjänst som utgör en inte oväsentlig del av arrangemanget och som inte är direkt knuten till transport eller inkvartering, varar mer än 24 timmar eller inbegriper övernattning samt säljs eller marknadsförs i ett gemensamt pris eller för skilda priser som är knutna till varandra.

Paketresor omfattas av den statliga resegarantin. Lagen om resegaranti.

Våra villkor.

Fritextsökning