Vadstena Buss logotyp

Nya ägare storsatsar i anrika Vadstena Buss

Vadstena Buss, med anor från 1900-talets början, förvärvas av Ulrik Andersson och investeraren Fredrik Särnehed från Vadstena. Tillsammans storsatsar duon på att utveckla bolaget, i allt från reseutbud till omsättning och antal anställda.

Fredrik Särnehed och Ulrik Andersson, nya ägare för Vadstena Buss

Vadstena Buss, som sedan 2014 ingår i koncernen HGL Buss AB, får nu nya ägare.
Ulrik Andersson blir efter 23 år som medarbetare i företaget dess nya vd. Delägare blir också Fredrik Särnehed, som tar plats i bolaget styrelse med fokus på företags- och affärsutveckling.

– När vi lyfte frågan om att förvärva aktierna i bolaget med nuvarande ägare fick vi glädjande nog ett positivt besked. Det känns verkligen enormt stimulerande att nu få möjlighet att skapa nya idéer och resekoncept för framtiden. Tanken är att utveckla hela reseupplevelsen och erbjuda ett brett utbud av olika resor, säger Ulrik Andersson.

För medarbetarna i Vadstena Buss innebär förvärvet att samtliga behåller sin anställning. Ulrik Andersson konstaterar också att i takt med att efterfrågan på resor återigen ökar finns ambitionen att expandera och nyanställa framöver.

Samuel Isgärde, vd för HGL Buss konstaterar att Vadstena Buss landar i goda händer.

– Det här kommer bli jättebra både för bolaget och för alla medarbetare, vilket känns extra viktigt för oss. Det känns mycket bra att lämna över ägandet till Ulrik som alltid har gjort ett gott jobb för Vadstena Buss och vi kommer att fortsätta vårt samarbete med Vadstena Buss genom Bliva och Smålandsbussen, säger Samuel Isgärde.

– Nu är det full fart framåt som gäller. Håll utkik på vår hemsida och i sociala medier efter nya spännande möjligheter att resa och nyheter i vårt produktutbud, avslutar Ulrik Andersson.

För mer information, kontakta:
Ulrik Andersson, ägare och vd på Vadstena Buss 073-022 02 43
Samuel Isgärde, vd HGL Buss 073-38 58 597

Kort om Vadstena Buss
Med mångårig erfarenhet erbjuder vi skräddarsydda bussresor, både paketresor och ren beställningstrafik. Med ett 15-tal fordon – allt från minibussar upp till fullstora turistbussar – arbetar vi målmedvetet med att leverera en prisvärd och komfortabel resa. 

Dela gärna på sociala medier: