Vadstena Buss logotyp

”Smehalvan” som blev busschaufför

Vadstena Buss Johan Arvidsson berättar bland annat om vilka kvaliteter som han tror krävs för att bli en bra busschaufför och sin mest minnesvärda resa. Och vad har Johan egentligen för relation till vattenverket i Vadstena?

Johan Arvidsson, 57, har arbetat i Vadstena Buss tjänst i 22 år. En lång och trogen tjänst som inleddes i mars år 2000. Anledningen till att han stannat kvar under så lång tid menar han är det sociala runt jobbet.
  ”Jag är social. Jag gillar folk, än så länge”, påstår Johan på frågan vad som gör honom till en bra busschaufför.

Under sina 22 år på bussbolaget har Johan hunnit få uppleva många långväga resor och har svårt att välja ut ett favoritminne.
  ”Det är så mycket som är roligt så det går inte att plocka ut någon speciell händelse. Till favoriterna vad gäller typ av resor hör skidresor och att köra konfirmandungdomarna till Italien. Dessa resor är alltid toppenroliga”, säger Johan som betonar vikten av gott (och mycket) kaffe under den långa resan. 

Innan Johan började arbeta för Vadstena Buss arbetade han som ”smehalva”, en form av smed. Johan berättar att han bland annat var med och byggde ställningen till vattenverket i Vadstena.
   ”Jag har även renoverat spiran på nunnornas kyrka, S.ta Birgittas Klosterkyrka. Den höll nämligen på att blåsa av. Så jag var uppe på taket och hämtade den, kapade av den ca. 70 centimeter och satte tillbaka den”.

Men arbetet bakom ratten lockade mer för Johan. Ett arbete som har tagit honom långt på vägarna.
  ”Den längsta resa jag gjort var till Bulgarien. Då körde jag religiösa ungdomar från Sävsjö som skulle till bland annat Sofia. En resa på ungefär 250 mil enkel resa”.

Att Johan valde busschaufförsyrket före yrket som ”smehalva” är vi mycket glada över. Johan är med sin erfarenhet och glada framtoning en stor tillgång till vår verksamhet och en busschaufför som är mycket omtyckt och efterfrågad av våra resenärer.

Antingen eller med Johan Arvidsson:

Kött eller fisk
Vatten eller vin
Film eller serie
Svart eller vitt
Zlatan eller Ronaldo
Sommar eller vinter
Chips eller godis
Ryggsäck eller resväska
Lukt eller smak
Katt eller hund
Hemmakväll eller utekväll
Båt eller tåg

Dela gärna på sociala medier: