Vadstena Buss logotyp

Om oss på Vadstena Buss

Ett av Östergötlands äldsta bussbolag
Vadstena Buss startade som ett familjeföretag och har funnits sedan tidigt 1900-tal.

Företaget förfogar över ett 15-tal fordon, allt från minibussar upp till fullstora turistbussar. Sedan starten har företaget arbetat målmedvetet med att leverera tjänsten som våra kunder vill ha – en prisvärd och komfortabel resa.

Vår busstrafik består mestadels av beställningstrafik för grupper – stora som små. Vi har lång erfarenhet av skräddarsydda bussresor, både  paketresor eller ren beställningstrafik. 

Behöver du kontakta oss? Gör det här.

Res hållbart med oss på Vadstena Buss
En annan viktig del av vårat arbete är den miljövänliga aspekten. Vi är stolta över att turistbussen är det överlägset mest miljövänliga resandet. Att välja turistbussen istället för tåg, bil eller flyg är alltså en insats för miljön.
Faktum är att turistbussen släpper ut 1.8kg Co2/100 personkilometer, jämfört med tåget med 4.5.

Vi kör med HVO, som är en typ av biodiesel som använder resprodukter från livsmedels- och skogsindustrin, till exempel tallolja. Vi är också berörda och certiferade enligt ISO-standarderna för Kvalité 9001 och Miljö 14001.

Res säkert och tryggt
När du reser med oss på Vadstena Buss kan du alltid känna dig trygg. Bussresorna styrs av ett regelverk kring kör- och vilotider, som säkerställer att en chaufför inte får köra längre än 4.5 timmar i sträck. Chauffören måste också vila minst 11 timmar varje dygn. Detta regelverk gör att våra busschaufförer alltid är pigga och fräscha när de sitter bakom ratten och kör dig till din destination. 

Våra bussar är naturligtvis utrustade med säkerhetsbälten och senaste tekniken kring bromsar, fart och avståndsbedömning. 
   Innan varje bussresa gör chauffören en säkerhetskontroll av bussen som bland annat innefattar belysning, däck, nödöppningar och varningssystem.