Skip to main content

Moulin Rouge

I höst genomgår China Teatern i Stockholm en total förvandling inspirerad av den legendariska och glamorösa nattklubben Moulin Rouge i 1890-talets Paris.

Moulin Rouge! The Musical är ett musikaliskt och sceniskt fyrverkeri med över sjuttio av musikhistoriens absolut största hits. Vi kommer att bjudas på låtar från bland andra David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Elton John, The Rolling Stones och Adele.

Musikalens kärna är den gripande kärlekshistorien mellan Satine och Christian. Berättelsen tar oss tillbaka till ett livsglatt och pulserande Paris på 1890-talet. Den begåvade författaren Christian är ny i stan och lockas av det bohemiska och dekadenta livet kring nattklubben Moulin Rouge, och hans talang för att skriva gör att han snart blir en del av showen. När Christian träffar klubbens "Sparkling Diamond", Satine, blir de genast förälskade. Men den hårda verkligheten på nattklubben gör deras kärlek komplicerad, och de tvingas att slåss för att kunna leva ut sin dröm om att älska varandra.

I filmen spelades huvudrollerna av Nicole Kidman och Ewan McGregor, men i den svenska musikalen är det Marsha Songcome, känd från bland annat musikalen Bodyguard och Andreas Wijk, en debuterande blivande musikalstjärna, som gestaltar den passionerade kärleken mellan nattklubbsstjärnan Satine och den unga författaren Christian. På scen får vi också se den folkkäre skådespelaren Morgan Alling, artisten Anton Ewald och musikalveteranen Fred Johanson.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Vadstena Vandrarhemmet 08:00 22:35
Motala Fjärrbussterminalen 08:20 22:15
Skänninge Pendelparkeringen 08:40 21:55
Mjölby Resecentrum 08:50 21:45
Linköping Fjärrbussterminal 09:20 21:15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/10BussMoulin RougeMer än 82 395:-Boka