Vadstena Buss logotyp

Micke blev fast bakom ratten

Micke Norresjö började arbeta som busschaufför redan vid 21 års ålder. Ett arbetsliv senare har han fått uppleva Europa genom chaufförsplatsen och är numera trafikledare på Vadstena Buss. Vi lät Micke själv berätta om hans uppfattning av yrket och alla hans upplevelser genom åren. 

Micke Norresjö

Micke Norresjö har varit Vadstena Buss trogen sedan 2007. Ett arbete som har tagit honom långt på vägarna och gett honom upplevelser han sent ska glömma. Bland favoritresorna finns resmål som Slovakien och Frankrike:

– En resa som sticker ut bland mängden var när det isländska vulkanutbrottet inträffade och Europas flygtrafik blev lamslagen. Då fick vi rycka ut och köra bland annat det svenska landslaget i parapingis till Bratislava, svarar Micke på frågan vad som är hans bästa bussminne.

– Det var länge sedan nu, men förr i tiden reste jag flera gånger till Norrland. Det som var extra intressant med de resorna var den kunniga guiden som verkligen kunde sitt Norrland och visade oss platser som förmodligen andra turister inte fick uppleva.   

– Den längsta resan jag gjort var till Taizé i Frankrike, där vi besökte ett munkkloster tillsammans med ungdomar från kyrkan i Vadstena. Det var ett kul resmål, där man fick besöka munkarna och delta på deras mässor och bönestunder.

Micke påtalar vikten av personliga egenskaper som en viktig del i rollen som busschaufför:
– Jag själv är lugn, trygg och social. Det är egenskaper som gör mig till en bra busschaufför, tycker jag. Sedan är det också en fördel att ha ett bra lokalsinne.  

En bekväm bussmodell och lite mat på bussen gör också resan lättare, menar Micke. Han berättar att hans favoritbuss är MAN RO 8, tack vare dess höga förarkomfort.
– En sådan har vi i vår vagnpark, den är skön. Volvo Carrus 9700 är också en favorit. Bussresan blir även lättare med mycket vatten och gott om frukt att äta, för att hålla energin uppe.

Att Mickes erfarenhet bakom ratten har bidragit till mycket kunskap och rutin framgår tydligt när man lyssnar på Micke. Han pratar gott om sina år bakom ratten och menar på att om han inte skulle arbetat som busschaufför hade han gärna styrt ett annat fordon, nämligen att arbeta som lokförare. Men han vill vara tydlig med att busschaufför är hans drömyrke, som han gärna inte byter bort.

Antingen eller med Micke:

Kött eller fisk
Vatten eller vin
Film eller serie
Svart eller vitt
Zlatan eller Ronaldo
Sommar eller vinter 
Chips eller godis
Ryggsäck eller resväska
Lukt eller smak
Katt eller hund
Hemmakväll eller utekväll
Båt eller tåg

 

Dela gärna på sociala medier: