Skip to main content

Jesus Christ Superstar

I somras fick Linus Wahlgren & Co hela Dalhalla att koka tre kvällar i rad - nu är samma uppsättning tillbaka i den mäktiga utomhusarenan med konserversionen av Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera.

I rollen som den flamboyante och cyniske kung Herodes ser vi ingen mindre än Peter Stormare, som Jeus se vi Guldmaskenbelönade Linus Wahlgren och souldrottningen Laila Adéle gör rollen som Maria Magdalena.

Andrew Lloyd Webber och Tim Rice var bara 21 och 25 år gamla när de skrev den nu klassiska rockoperan. Den har spelats över hela världen och setts av miljontals människor. Den svenska urpremiären skedde på Scandinavium i Göteborg 1972 där nio föreställningar spelades och satte ett nytt publikrekord för arenan.

Dalhalla är en internationellt etablerad evenemangsarena som bl.a. beskrivs som en av de mäktigaste och vackraste utomhusscenerna i Europa.

Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f.d. kalkbrott, där brytningen upphörde 1990. Under ett femtiotal år sprängde och grävde man fram det som nu blivit förutsättningen för Dalhalla, en aukustiskt utformad arena med mått som bildar ett slags idealiskt gyllene snitt, fast i tre dimensioner. Ett lyckokast, som gör att Dalhalla kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Vi lämnar Östergötland

  Vi åker mot Dalarna. Stannar längs vägen för intagande av rejäl smörgås och kaffe. Vi räknar med att vara i Mora, där vi ska övernatta, kring 15.00. Då finns lite tid att på egen hand gå runt i stan.

 • Middagsdags!

  Klockan 17.00 är det dags för 3-rätters middag. Denna äter vi i hotellets restaurang. Meny presenteras så småningom.

 • Showdags!

  Ungefär vid 19 lämnar vi Mora och beger oss till Dalhalla. Showen startar 21.00 och håller på ett par timmar.

 • Kvällssmörgås

  Imponerade av en magisk föreställning och en spektakulär omgivning beger vi oss tillbaka till hotellet där vi äter en smörgås innan det är sovdags.

 • Dag 2: Frukost och hemfärd

  Vi vaknar och äter en god hotellfrukost och sätter oss sedan i bussen för att åka hemåt Östergötland.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Linköping Fjärrbussterminalen 08:15 16:15
Mjölby Resecentrum 08:45 15:45
Skänninge Pendelparkeringen 08:55 15:35
Vadstena Vandrarhemmet 09:10 15:20
Motala Järnvägsstationen 09:30 15:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/7BussJesus Christ SuperstarMer än 83 925:-Boka