BRA ATT VETA

På denna sida finns information om vad som är viktigt att veta för dig som ska ut och resa.

Bagage
Bagaget bör maximalt omfatta en resväska och ett mindre handbagage per person. Väskorna packas oftast tätt, på grund av utrymmesskäl. Tänk därför på att packa väskan så att eventuellt ömtåligt innehåll ej skadas. Särskilda bagageregler gäller vid flygresor (se resebevis).

Övernattningsbagage
Ett tips är att ta med ett övernattningsbagage på de resor där vi har stopp på vägen till resmålet eller när vi åker nattfärja. Detta underlättar praktiskt då vi inte behöver lasta ut allt bagage ur bussen. Bussen är låst då den ej är bemannad men här gäller resenärens hem och/ eller reseförsäkring för bagaget vid eventuell stöld eller brand.

Bussar
Alla våra bussar är högkomfortbussar av nyare årsmodell. Detta innebär att det finns toalett, dvd, kaffeautomat, gratis wi-fi (begränsad tillgång utomlands) och bra benutrymme. Våra bussar är rökfria.

Färdhandling / resebevis
När du bokat din resa skickar vi bekräftelse/resebevis inkl. inbetalningskort för betalning. Har du lämnat mailadress till oss skickas ditt resebevis via mail. Önskar du få resebevis med post meddelar du detta vid bokning. Bekräftelse/resebevis gäller som biljett när resan är slutbetald. I resebeviset framgår det vilken tid bussen går samt vilken avreseort du valt. Kontrollera noga så att bekräftelsen stämmer överens med dina önskemål. Hemkomsttiden kan avvika beroende på oförutsedda händelser under resan.

Resenärer med funktionsvariationer
Eventuella funktionsvariationer skall alltid meddelas så att vi kan hjälpa till vid val av resa. Bussresor kan vara svåra för personer med  funktionsvariationer. Det är heller inte självklart att det finns anpassade rum på hotellen i utlandet. Vi rekommenderar därför att resenären, i dessa fall, alltid har med sig någon medresenär som kan hjälpa till med praktiska saker under resan. 

Jourtelefon
Om ditt ärende är av mycket akut karaktär och gäller våra bussar i trafik så är telefonnumret: 0143-125 44.

Kvarglömda saker
För kvarglömda saker ansvaras ej. Det som upphittas i våra bussar tar vi hand om och kan återfås mot beskrivning.

Pass/visum
Till alla resmål utanför Norden erfordras giltigt pass. Medtag alltid giltig ID-handling för resa inom Norden. För icke svenska medborgare kan det krävas visum i vissa länder. Kontrollera med det berörda landets konsulat eller ambassad före avresan. Visum till Ryssland samt USA krävs.

Platser i bussen
Vi har inga särskilda platser i bussen. Gäster som lider av åksjuka rekommenderas rådfråga läkare före avresan för inköp av lämpliga preparat. Vi försöker tillgodose eventuella önskemål om speciell plats men garanterar det aldrig. Läkarintyg gäller ej.

Reseförsäkring
Resenären ombesörjer själv det skydd som hon/han anser erforderligt såsom ansvar, olycksfall och resgodsförsäkring. Vi rekommenderar att komplettera med reseförsäkring hos ditt försäkringsbolag om fullgod försäkring saknas.

Sjukförsäkringskort
Du bör alltid ha med dig ditt Europeiska sjukförsäkringskort på resor till EU:s medlemsländer. Detta beställs hos Försäkringskassan.

Ändringar i reseprogrammet
Vi förbehåller oss rätten att kunna göra justeringar ändringar i program som exempelvis förändringar av avresetider som står utom vår kontroll.