Skip to main content

Alsace - Bourgogne - Champagne 10 dagar

Detta är en unik vinresa genom de franska disktrikten Alsace, Bourgogne och Champagne. Vi är på resande fot i 10 dagar, men resan håller på längre än så. Vi har en uppstart den 27:e september, då ses vi på Klosterhotellet i Vadstena för att lära känna varandra, diskutera våra förväntningar på resan och för att få ett smakprov på hur resten av resan kommer se ut. Med oss denna kväll har vi vår sommelier Jeanette Roos. Jeanette är en riktig glädjespridare som bjuder på sig själv och har många intressanta och roliga historier att dela med sig av. Med ett stort intresse för historia är hon en riktig källa av kunskap kring vinets hela historia. För att åka med på resan behövs ingen förkunskap om vin, Jeanette kommer förklara på ett lättsamt och roligt sätt vilket gör att alla hänger med.

Resan startar i Östergötland och vår första natt sover vi på färjan mellan Trelleborg och Travemünde. När vi vaknar så befinner vi oss alltså i Tyskland och ska nu börja vår färd nedåt i Europa. Vi kommer besöka städer som Alsfeld, Colmar, Beaune, Chalon-Sur-Saone och Reims. En mängd olika vingårdar och champagnehus ska servera oss sina ädla drycker och visa oss ner i sina källare. Några av de producenter vi besöker är: Patriarche Pere et Fils, La Chablisienne och Champagne G.H. Mumm. Under hela resans gång finns även Jeanette med och håller i små snabba provningar och kvicka berättelser lite här och där.

Den största delen av all mat intas gemensamt, det är endast en lunch och en middag som ni upplever på egen hand. Alla kvällar då det är gemensam middag äter vi antingen på hotellet eller en restaurang i närheten av hotellet. Luncherna är lite mer varierande. Eftersom vi ska ta oss några mil, nästan, varje dag med bussen så kan det ske att lunchen blir på resande fot. Det kan bli ett uppdukat bord med ost och bröd eller en pastasallad, det beror lite på vad som efterfrågas och vad som finns att tillgå.

Den 15 november återsamlas vi på Klosterhotellet för att ges möjlighet att reflektera över resan, diskutera upplevelser och utbyta historier. Dessutom kommer vi prova ett antal viner från de regioner vi besökt!

Finns intresse att följa med på denna resa men du vill ha mer informtion så kan du gärna skicka ett mail till kicchi@vadstenabuss.se så skickar jag dig ett litet program.

 

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Linköping Fjärrbussterminalen 12:45 21:15
Mjölby Resecentrum 13:15 20:45
Motala Järnvägsstationen 13:40 20:20
Vadstena Vandrarhemmet 14:00 20:00
Ödeshög Rasta 14:30 19:30
Jönköping Rosenlundsbadet 15:30 18:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/10BussAlsace - Bourgogne - Champagne i 10 dagarMer än 821 900:-Boka