Resor ur vår katalog

resealmanacka

Facebook _knapp

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Jokkmokks marknad och ishotellet

VI RESER NORRUT FOR ATT BESÖKA DEN RIKTIGA VINTERN OCH EN KULTURTRADITION MED ANOR. JOKKMOKKS MARKNAD LIGGER AV TRADITION I BÖRJAN AV FEBRUARI NÄR SAMERNA, PRECIS SOM NUFORTIDEN, HADE SINA RENAR PA VINTERBETE I LÅGLANT TERRÄNG. DA BLEV DET LÄTTARE ATT SAMLAS FÖR ATT SÄLJA OCH KÖPA VAROR. MARKNADEN HAR FORTFARANDE SIN ÅLDERDOMLIGA PRÄGEL OCH LOCKAR VARJE ÅR MANGA BESÖKARE.

DAG 1. KIRUNA NÄSTA
Under morgonen reser vi mot Arlanda för vidare färd med flyg till Kiruna. Här möter vår buss som kommer att köra oss under dagarna för vårt besök. På programmet idag står besök i Kirunas välkända gruva. Under ftermiddagen åker vi till vårt hotell där middag väntar senare under kvällen.

DAG 2. KIRUNA & JUKKASJÄRVI
En hel dag att uppleva Kiruna och dess omnejd. Vi startar i Kiruna med en rundtur tillsammans med vår lokalguide. Från Kiruna far vi sedan vidare mot Jukkasjärvi. För den som aldrig besökt Ishotellet är detta en betagande upplevelse. En värld av is. Här får vi en intressant rundvandring. Tänk att ett resmål som egentligen inte finns, har blivit så välbesökt och omtalat. Men kanske är det förgängligheten som gör det så spännande. Några månader senare försvinner allt i älven. Men innan dess hinner vi med lunch! Nu reser vi mot Gällivare för övernattning och middag på vårt hotell.

DAG 3. JOKKMOKKS MARKNAD
Dags för vidare färd, de ca 9 milen till en av resans höjdpunkter – marknaden i Jokkmokk kyrkby. Vi går på egen hand och upplever stämningen och värmen runt eldarna. Marknaden grundlades för att öppna möjligheterna för stadsmakten i söder att kontrollera samernas liv och handel, beskatta handelsmännen från kusten. Tänk på att ta med varma kläder efter väder. Till kvällen fortsätter vi de cirka 12 milen till Älvsbyn där vi kommer att bo denna sista natt på vår resa. Vi äter middag och sedan väntar en god natts sömn.

DAG 4. FLYG HEM
Idag spenderar vi dagen i ett lugnare tempo. Efter frukost och utcheckning reser vi till Luleå och passar på att bekanta oss med staden. Tid för lunch på egen hand innan vi under eftermiddagen tar flyget till Arlanda. Här möter vår buss och vi rullar hemåt, summerar alla våra intryck från en spännande resa. Frågan som alltid är lika aktuell: Är borta bra men hemma bäst?

 

Hotel Kebne & Kaisa, Kiruna, Konduktörsgatan 7, 981 34 Kiruna, Tel: 0980-681 80, www.hotellkebne.com

Olearys Sportsbar & Hotell, Per Högströmsgatan 9, 982 31 Gällivare, Tel: 0970-77 22 80, 

Polar hotel, Storgatan 29, 942 31 Älvsbyn, Tel: 0929-557 40 

Pris 10495:- Reslängd 4 dag Valuta SEK Datum Resan inkluderar

• Flygresa Arlanda – Kiruna

• Luleå – Arlanda

• Logi del i dubbelrum inklusive halvpension

• Lokalguide

• Flygtransfer • Entre, rundvisning och lunch på Ishotellet

• Reseledare

• Bussresor på plats

• Guidad tur i Kiruna gruva

 

Tillval

Enkelrum 950:-
Avbetsällningsskydd se resevillkor

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post