Resor ur vår katalog

resealmanacka

Facebook _knapp

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Dubai-Oman-Abu Dhabi kryssning

Dubai är det näst största av sju emirater som utgör de Förenade Arabemiraten. Vi får uppleva allt från världens högsta skyskrapa till de gamla guld- och kryddmarknaderna. Med sol, bad och shopping är detta ett lockande resmål under de kalla svenska vintermånaderna. Följ med på en resa till det annorlunda och fascinerande DubaiOman-Abu Dhabi!


Dag 1. Stockholm-Dubai
Flyg Stockholm-Dubai. Vid ankomsten väntar buss för transfer till 4–stjärniga hotellet Ramada Jumeirah .

Dag 2. Idag går vi ombord
Frukost på hotellet och därefter guidad förmiddagstur till Gamla Dubai med besök på Dubai Museum samt guld- och krydd-soukerna. Vid lunchtid checkar vi in på vårt kryssningsfartyg Splendour of the Seas. Vi serveras en sen lunch efter ombordstigning. Därefter bekantar vi oss med fartyget som skall ta oss på en 7-nätters kryssning, seglingsplan se nedan. Efter avsegling klockan 18 samlas vi för middag i den flotta restaurangen där vi äter vid
samma bord alla kryssningens kvällar.


Dag 3. Khasab, Oman
I dag lägger fartyget till i Khasab i Oman. I denna aktiva hamnstad kan man göra ett besök på fortet och slottet eller göra en båtutflykt för att se delfiner. Naturligtvis är fartygets alla restauranter och poolområdet osv. öppna under hela dagen för den som vill koppla av ombord.


Dag 4. Muscat, Oman
Denna morgon lägger vi till i Omans huvudstad, den sagolika hamnstaden Muscat. Här finner vi en spännande blandning av gamla gränder med marknader och moderna stråk med flotta restauranger och butiker. I och kring staden finns många intressanta sevärdheter som till exempel den livliga fiskehamnen, de två forten Mirani och Jalali, sultanens eget palats - Al Alam och den stora moskén. Fartyget ligger över natten i Muscat så du kan också göra en kvällstur i denna orientaliska stad.


Dag 5. Fri dag i Muscat
Även denna dag ligger vi i hamn i Muscat så det finns gott om tid att fortsätta utforska staden och dess omgivningar.


Dag 6. Till havs
Denna dag är vi till havs och det blir gott om tid för avkoppling och umgänge samt de olika aktiviteter som erbjuds ombord. Kanske vill man besöka den fina spa-avdelningen eller gå till gymet och var med på ett träningspass. Poolområdet med härliga pooler och skön utsikt är också ett trevligt alternativ. En lång god lunch och en stund med en god bok ute på däck under eftermiddagen kan också passa bra.


Dag 7. Heldag i AbuDhabi
Idag blir en heldag i Förenade Arabemiratens huvudstad, AbuDhabi. Här finns gott om sevärdheter och vi rekommenderar en tur till den kända stora moskén. Cornichen som är en 8 km lång strandpromenad. Yas Island är ön med den berömda Formel-1-banan som är populär att besöka. Här ligger också många fina hotell och restauranger. Abu Dhabi har också ett stort shoppingcenter, Marina Mall med butiker och restauranger.

Dag 8. Åter i Dubai
Lagom till frukost lägger vi till i Dubai igen Vi får tillfälle att utforska staden vidare. Vi kommer att bo kvar på fartyget även i natt så idag gör vi en dagsutflykt tillsammans med lokalguide. Turen börjar med ett besök vid Dubai Mall och det berömda 828 meter höga tornet Burj Khalifa. Turen går sedan vidare utmed Beach Road och vidare ut på den konstgjorda ön Palmen. På vägen stannar vi till vid Burj al Arab, hotellet som ser ut som ett
segel, för ett bra fototillfälle. Under eftermiddagen blir det också ett stopp i Mall of the Emirates för att se den kända inomhusskidbacken. Vi återvänder till vårt fartyg i god tid innan middag. För den som vill prova nattlivet i Dubai går det bra att ta taxi – det är billigt och enkelt att åka taxi på egen hand.

Dag 9. Utflykter och shopping
Vi äter sista frukosten ombord och sedan är det dags att gå iland. Nu väntar buss och guide för en tur till Dubai Marina där vi kan studera Dubais mycket moderna arkitektur. Vi tar också en promenad vid Jumeirah Beach Walk, ett trevligt område med serveringar, butiker och restauranter. Bussen går sedan vidare till Dubai Mall där vi spenderar eftermiddagen på egen hand. Här kan man besöka akvariet, titta på de berömda fontänerna, shoppa i
de många butikerna eller sitta ned på ett café och titta på folklivet. Vi blir upphämtade vid 18-tiden för att äta avskedsmiddag och därefter buss till hotellet.

Dag 10. Fri dag
Dagen är fri för egna aktiviteter.

Tillval för den som önskar: Ökensafari inkl. middag 600:-/person

Flyget går hem till Sverige på kvällen.


Dag 11. Åter hemma
Efter en fantastisk resa är vi åter på svensk mark. Bussen väntar på Arlanda och kör till respektive hemorter.

TIDTABELL KRYSSNING

Hamn Ankomst Avresa
Dubai, UAE 18.00  
Khasab 08.00 17.00
Muscat, Oman 09.00  
Muscat, Oman   18.00
Till havs    
Abu Dhabi, UAE 08.00 18.00
Dubai, UAE 08.00  
Dubai, UAE
ilandstigning
08.00  

Hotell på resan

Ramada Jumeirah
Al Mina Rd, opp capitol
hotel - Dubai
Tel: +971 4 702 7000
www.ramadajumeirah.ae

Pris 19495:- Reslängd 11 dag Valuta AED Datum Resan inkluderar

Flygresa Arlanda-Dubai t/r inkl måltider (nattflyg)
Utflykter enligt program (inkl biljett till Burj Khalifa)
Svensk eller engelsktalande guide enligt
program
Flygtransfer
7-nätters kryssning inkl helpension och dricks
Del i dubbelrum inkl. frukost (2 nätter)
Middag dag 9 i Dubai
Reseledarservice

 

Tillval

Utsideshytt, kat I: 1 750:-/person, Balkonghytt, kat E: 5 100:-/person
Enkelrum/hytt 5 550:-
Avbeställningsskydd se resevillkor

Ökensafari inkl. middag dag 10,  600:-/person

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post