Resor ur vår katalog

resealmanacka

Facebook _knapp

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Jubileumsresa till Thailand

Vad är Mae Phim? Jo, Mae Phim är ett Mecka för fisk- och skaldjursälskare med härliga bad och spännande utflyktsmöjligheter.

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken och där en västerlänning - farang - så sent som 2005 väckte uppmärksamhet. I Mae Phim finns fortfarande knappt någon utländsk turism förutom det fåtal svenskar som köpt lägenhet eller hus här.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Mae Phim passar bäst för den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv samtidigt som man har en avkopplande semester.

Denna del av Thailand är mest känd för sina långa, vackra och nästan helt folktomma stränder. Det är absolut ingen risk att man ska trängas med andra eftersom stranden är så lång. Här finns inte heller några strandförsäljare och högljudda barer.

I Mae Phim finns ca 60 små familjeägda restauranger sida vid sida mellan stranden och strandvägen och utmed denna finns också flera kaféer, små butiker av olika slag, uttagsautomater mm.

 
Prisnivå
Tack vare att många thailändare själva tillbringar sinaweekends och semestrar här är prisnivån ca 30 % lägre jämfört med "charterorterna" i Thailand.

Klädinköp

Ni kan till verkligt lågt pris sy upp såväl dam- som herrkläder hos en skräddare inte långt från Mae Phim. Ex.vis lät Christer sy upp en kostym i kashmirull samt tre sidenskjortor för endast ca 8.000 Bath i mars 2015

Marknaden
Marknaden i Mae Phim skiljer sig väsentligt från de större städernas. Här dignar inte borden av piratkopior av klockor eller kläder, i stället är det bybor som säljer det man behöver för det vardagliga livet som mat, frukt, verktyg mm. Det är en sann upplevelse att strosa omkring på det lilla marknadsområdet och känna att det här är en genuin thailändsk marknad.

Klimatet i Mae Phim är betydligt skönare än i södra Thailand, ex.vis Phuketområdet. Mae Phim ligger ca 50 mil längre norrut från ekvatorn än Phuket vilket gör att man här slipper den ofta olidliga hetta och fuktighet som råder i Phuketområdet. Dessutom blåser det nästan ständigt en skönt svalkande havsbris i Mae Phim. Klimatet är bra hela året om och även under regnperioden är det oftast soligt och alltid varmt. Det förekommer självklart regnskurar men sällan sådana oväder som man kan få uppleva i södra Thailand. 


Massage ingår i vårt pris med tre tillfällen á ca en timme och ni kan välja mellan Thai- eller oljemassage.

Det som inte finns i Mae Phim är charterturism, "flickbarer", höga priser ("allt" är billigare här än på charterorter) eller efterhängsna försäljare m.m. Här härskar lugnet.

Mae Phim är m.a.o. ett utmärkt resmål för dig som vill ha en avkopplande semester med god mat, sköna bad, intressanta utfärder, härlig massage och vänlig atmosfär.

Preliminärt program:

Dag 1                     

Avresa från Göteborg/Arlanda med Finnairs Airbus via Helsingfors. Flygtiden till Helsingfors är ca en timma och därifrån till Bangkok ca 9 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost. OBS att inte bara maten utan även drycker är gratis.

Dag 2

Vi landar tidigt på morgonen lokal tid (sex timmars tidsskillnad) och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar ca två timmar plus en bensträckare. När vi kommer dit gör vi först en kortorienteringstur innan vi bjuds på lunch på hotellet och kanske vill ni redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi äter vår välkomstmiddag vid hotellets pool.

Dag 3 och framåt 
I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den milslånga stranden.I resans pris ingår tre tillfällen med helkroppsmassage á en timma där ni efter den första själv väljer vilka dagar ni vill ha de två resterande.

 Resans sista dag:

Tidig avresa från Mae Phim med ankomst till Arlanda (prel.) kl.16.10

I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium - ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en "fristad" åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som "vaktas" av en flock - snälla - apor.

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande (läs mer om dem samt om extrautfärden till Koh Samet genom att klicka på länken www.cksresor.se

Halvdags naturutfärd till en handelsträdgård med bl.a. orchidéförsäljning, en riktigt genuin fiskeby, Mae Phims "Lilla Venedig" m.m.

Halvdagsshopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)
Halvdagsutfärd till en enorm frukt- och orkidéodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar

Eftermiddagsutfärd till en lokal marknad
Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever "skådespelet" med Eldflugor

Vårt hotell:

Hotell Princess har en rejält stor trädgård och ligger direkt vid stranden och har restaurang, pool, mm. Rummen är enkla men välutrustade, alla rum har balkong, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar, luftkonditionering, TV och kylskåp.

 

Pris 17985:- Reslängd 15 dag Valuta SEK Datum Resan inkluderar

Flyg t/r inkl.alla per den 18/5-16 kända skatter och avgifter.

Transfer med egen buss t/r flygplatsen - hotellet

Boende på hotell Princess

Enkel frukost, ibland som buffé

Välkomstfrukost/lunch vid ankomsten till Mae Phim dag 2

12 middagar (18 vid förlängning) i Mae Phim på olika lokala restauranger och hotellet

Tre helkroppsmassage á ca en timma

Alla ovan nämnda utfärder (värde ca 2.000 SEK beroende på kurs)

Christers och/eller      svensktalande lokalguides tjänster fr.o.m. ankomsten till Bangkoks flygplats

Och sist men inte minst, all dricks under måltider och utfärder

Tillval

Förlängningspriset för ytterligare 6 nätter är endast 3.900:-/person och det inkluderar sex nätter, frukost, sex middagar samt transfer till Bangkoks flygplats

Enkelrumstillägget är 2.400:- resp. och 3.600:- (på hotellet finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post