Resor ur vår katalog

resealmanacka

Facebook _knapp

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Italienska rivieran

DAG 1. VI FLYGER TILL NICE

Italienska gränsen är inte långt bort. En väntande buss tar oss på den vindlande motorvägen utmed det asurblå medelhavet mot Italien, och vårt mål för dagen – Sestri Levante. Gemensam middag på hotellet.

DAG 2. HÖG KUST OCH LJUMMA BAD

Vi utforskar området kring de fem byarna i vackra Cinque Terre tillsammans med lokal vandringsguide. Kuststräckan är otroligt ”spänstig” med byarna insprängda mellan höga berg, vinodlingar och olivlundar. En tågresa och en båttur ingår. På eftermiddagen reser vi vidare till den badorten Alassio där vi bromsar in för tre nätter. Staden har anor från 900-talet och från strandpromenaden har du vidvinklad vy över Liguriska havet. Gemensam middag.

DAG 3. VINGÅRD OCH CHOKLAD

Tredje dagen i vinets tecken; vi får chans att provsmaka ”Vinets kung” Barolo från området Piemonte. Vi besöker en vingård i La Morra där vi provsmakar fyra sorters viner. Vi njuter dessutom av italienska specialiteter: grissini, bruschetta, salami, ost med mera. Vi besöker även staden Asti där vi får provsmaka den goda italienska chokladen innan färden går mot Alassio igen. Gemensam middag på kvällen.

DAG 4. I EVERT TAUBES FOTSPÅR

Vår lokalguide tar oss med på en heldag till San Remo, den medeltida byn Dolceaqua och Isolabona. Vi kollar in den Taube besjungna staden San Remo och vi ser Axel Nobels Villa. I Dolceaqua promenerar vi i medeltida gränder och avslutningsvis besöker vi en vinproducent Gajaudo med minimal egen odling. Vi smakprovar även pesto, ost, honung och olivolja. Det som faller dig i smaken kan så klart köpas med hem. Gemensam middag på hotellet.

DAG 5. HEMVÄGEN ÄR OCKSÅ VACKER

Tidig frukost och avfärd mot Monaco och Nice tillsammans med vår lokalguide. Vi ser Grimaldis furstepalats och det pampiga kasinot i Monte Carlo innan vi reser över gränsen till Nice. Gamla stan väntar och du hinner ströva på Promenade des Anglais med det turkosa vattnet som slår mot stranden. Sen tar vi flyget hem till Sverige igen.

 

Pris 9995:- Reslängd 5 dag Valuta EUR Datum Resan inkluderar

• Flygresa Landvetter - Nice

• Lokalguide Cinque Terre

• Lokalguide San Remo

• Flygtransfers • Tag- och battur Cinque Terre

• Vinprovning inkl snacks pa Gajaudo

• Bussresor pa plats • Vinprovning Agricola Gian Piero Marrone

• Lokalguide Monaco och Nice

• Logi i dubbelrum inkl. halvpension

• Rundvisning och chokladprovning hos Barbero Davide i Asti

• Reseledare

Tillval

Enkelrum: 700:-

Avbestallningsskydd se ”sarskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post