Resor ur vår katalog

resealmanacka

Facebook _knapp

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Moseldalen

MOSEL OCH RHEN ÄR KANSKE DE MEST KÄNDA AV TYSKLANDS FLODER. BUTELJGRÖN SLINGRAR MOSEL SIG I FÖRBI KÄNDA VINORTER, BYAR OCH BRANTA VINBERG. PÅ DEN HÄR RESAN NJUTER VI AV BÅDE LANDSKAPET OCH DE SÖTA SAFTER SOM KOMMER UR DESS MYLLA. VI BOR I DEN VÄLKÄNDA OCH CHARMIGA ORTEN BERNKASTEL-KUES, EN RIKTIG KLENOD MED VÄL BEVARAD SJÄL OCH KONSERVERADE KORSVIRKESHUS MED FIN PATINA, VINDLANDE GRÄNDER OCH ETT MEDELTIDA TORG. PRECIS SOM I EN SAGA AV BRÖDERNA GRIMM.

DAG 1. EN AV HANSANS MÄKTIGA

Vi tar sikte mot sydväst mot hansastaden Bremen. Vid ankomsten står middagen framdukad och därefter kan vi ta en promenad i Bremens gamla kvarter – Schnoor. Hansatiden hålls högt i de nordliga städerna, till och med bilarna har beteckningen HB på nummerskyltarna – Hansestadt Bremen.

DAG 2. EFFEKTIVT PÅ AUTOBAHN

På väg mot Bernkastel-Kues. Väl framme utforskar vi på egen hand den pittoreska staden med sina korsvirkeshus och smala gränder. Vi avslutar dagen med gemensam middag på vårt hotell.

DAG 3. BYTER BUSS MOT BÅT

Under förmiddagen tar vi en tur med en av de många trevliga flodbåtarna. Eftersom Mosel är ganska smal, kommer vi strykande nära de små städerna och byarna. I Traben-Trarbach, stiger vi av båten och reser med buss längs Mosels strand tillbaka till Bernkastel-Kues. Till kvällen gemensam middag på Altes Brauhaus – det gamla brygghuset – där det tyska gemytet impregnerat väggarna.

DAG 4. VINKUNNIGT VETANDE

Hos den svensktalande vinbonden Alfred Port får vi smaka olika sorter av de berömda Moselvinerna och får veta hur de framställs. På gården väntar också en lättare sopplunch. Under kvällen gemensam middag.

DAG 5. REDAN DE GAMLA ROMARNA…

Idag besöker vi Tysklands äldsta stad Trier, som ligger några mil söder om Bernkastel-Kues. Här finns bland annat både en romersk stadsport och en högfärdig katedral att beskåda. Åter i Bernkastel väntar ytterligare en vinprovning. Till kvällen smälter vi våra intryck under en gemensam middag på vårt hotell.

DAG 6. ÄNNU EN STAD FULL AV SKATTER.

Vi lämnar Bernkastel och färdas återigen längs den slingrande floden. Till kvällen når vi en annan av Hansans städer, Lübeck. Tid för promenad och möjlighet att se några av stadens mest berömda byggnader. Och på bilarna står det HL – Hansestadt Lübeck.

DAG 7. HEMVÄNDARE IGEN

Vi tar farväl av kontinenten för denna gång, färja och buss tar oss mot mer hemtama trakter via Danmark.

HOTELL

BALLADINS SUPERIOR HOTEL BREMEN
August-Bebel-Allee 4
28329 Bremen
Tel: +49 421 23870
www.balladins-hotels.com

GASTHOF HOTEL ZUR POST
Gestade 17,
54470 Bernkastel-Kues
Tel: +49 6531 96700
www.hotel-zur-postbernkastel.de

BEST WESTERN NORDIC HOTEL LÜBECKER HOF
Ahrensböker Str. 4-8
23617 Stockelsdorf
Tel: +49 451 490707
www.nordic-hotels.com

Pris 8595:- Reslängd 7 dag Valuta EURO Datum Resan inkluderar

Bussresa
Busskaffe x1
Del i dubbelrum inkl. halvpension
Båttur Bernkastel-Traben Trarbach
Vinprovning och sopplunch Alfred Port
Vinprovning Guts Galerie Riesling
Reseledarservice

Tillval

Enkelrum 1300:-
Avbeställningsskydd se "särskilda resevillkor"

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post