Resor ur vår katalog

resealmanacka

Facebook _knapp

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Calella – Barcelona

PÅ VÅR RESA TILL CALELLA KAN DU KOMBINERA SOL & BAD, KULTUR, HISTORIA, GOD MAT. VI BOR I CALELLA, CA 6 MIL FRÅN BARCELONA. CALELLA ÄR EN GEMYTLIG TURISTORT MED EN 3 KM LÅNG SANDSTRAND. ETT MÅSTE PÅ RESAN ÄR ETT BESÖK I BARCELONA, EN AV DE HETASTE STORSTÄDERNA I EUROPA DÄR KULTUR OCH HISTORIA LEVER I HARMONI MED DET MODERNA OCH PULSERANDE STADSLIVET.

DAG 1. SVERIGE-BARCELONA

Vi flyger med direktflyg från Göteborg. Transferbuss och guide möter oss vid ankomsten i Barcelona och tar oss till vårt hotell i Calella. En lättare middag serveras lite senare under kvällen på vårt hotell.

DAG 2-7. CALELLA

Frukost på hotellet och en hel dag för dina egna önskemål. Tid för avkoppling eller aktiviteter. Utnyttja den behagliga sensommarvärmen och ta ett dopp i havet eller promenera utmed den långa strandpromenaden. Middag på hotellet.

UTFLYKTER:

BARCELONA

Efter frukost åker vi till Barcelona, Kataloniens huvudstad och Spaniens näst största stad. Vår svensktalande lokalguide guidar oss under förmiddagen bland de mest kända turistattraktioner. Vi besöker bl a Güell-parken. Några timmar på egen hand får vi innan vi reser tillbaka till Calella. Bussen tar oss åter till hotellet senare under eftermiddagen. För er som inte har fått nog av Barcelona kan man med fördel stanna kvar då det är enkelt att ta tåget tillbaka till Calella. Järnvägsstationen ligger på gångavstånd från vårt hotell. På kvällen äter vi middag på hotellet.

MONTSERRAT

Dagen börjar med ett besök på berget Montserrat, känt för sin ovanliga geologiska formering och sin berömda klosterkyrka. Man kan åka upp till toppen av berget med hjälp av en spektakulär spårvagn. Vi fortsätter vår resa till vingården Torres där druvorna ger upphov till exceptionella viner. Besöket avslutas med vinprovning. Middag på hotellet.

FIGUERAS

Efter frukost åker vi idag på utflykt till Figueras som ligger ca 13 mil norr om Barcelona och är mest känt för att vara Salvador Dalís vagga. Vi besöker El Teatro-Museo Dalí, som är Salvador Dalís stora verk, invigt 1974, byggt över ruinerna av stadens teater. På hemvägen besöker vi Girona som är en vacker liten universitetsstad. Barcelonaborna kallar Girona ”kusinen på landet” och säger stolt att ”här bor de som vill ha det lite bättre”. Vill du se Girona från ovan så väljer du att ta en långpromenad ovanpå den flera meter höga och vindlande muren som omger staden. Härifrån är utsikten hänförande. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.

DAG 8. BARCELONA-SVERIGE

Dags för hemresa. Vi försäkrar dig att du har fått med dig många fina minnen från Medelhavskusten.

HOTELL

HOTEL AMAIKA
Diputacion 2
08370 Calella
Tel: +34 937 691 350
www.htophotels.com

Pris 9695:- Reslängd 8 dag Valuta EUR Datum Resan inkluderar

Flygresa Landvetter-Barcelona T/R
Flygtransfers
Bussresor i Spanien
Del i dubbelrum inkl. halvpension med vin och vatten till varje middag
Skandinavisktalande lokalguide
Utflykter coh entréer enligt program
Reseledareservice

Tillval

Enkelrum 1300:-
Mat och dryck på planet
Avbeställningsskydd se "särskilda resevillkor"

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post