Resor ur vår katalog

resealmanacka

Facebook _knapp

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Krakow med Warszawa

KRAKOW ÄR EN MYCKET VACKER STAD MED ETT PULSERANDE FOLKLIV, FYLLD AV KULTURELLA OCH HISTORISKA MINNESMÄRKEN. DENNA STAD ÄR HUVUDMALET PÅ RESAN, SOM INNEHALLER SA MÅNGA FANTASTISKA UPPLEVELSER. LENNART HOLM MED STOR ERFARENHET AV POLEN, HAR SKRÄDDARSYTT VAR RESA. HAN KOMMER ATT VISA ER DET ALLRA BÄSTA UNDER RESAN.

Staden Krakow blev aldrig bombad under andra världskriget, så här finns fantastiska byggnadsverk i original! Berömda Tyghuset på Stora Torget i Krakow erbjuder shopping långt utöver det vanliga. Berlin, Warszawa och Stettin är andra städer vi besöker på vår rundresa. Polen är idag det mest prisvärda EU-landet för oss svenskar och ett land som vi också har en lång, gemensam historia med.

DAG 1. GENOM DANMARK TILL BERLIN

Vi reser i någon av våra toppmoderna helturistbussar med alla bekvämligheter. Busskaffet smakar bra i tidig morgonstund och ger oss ett första tillfälle att bekanta oss med varandra. Resan går vidare genom Danmark och efter ett par timmar på Östersjön når vi Rostock. Målet första dagen är Berlin där vårt hotel och middag väntar.

DAG 2. GEDIGET HOTELL I KRAKOW

Dagens etapp är 60 mil och vi reser på Autobahn mot polska gränsen. I Polen möts vi av ett varierande landskap med såväl skog som slättland. Vi gör naturligtvis stopp för kaffe och lunch. Färden går i sydlig riktning. När vi passerat staden Katowice når vi så småningom Krakow. Vårt hotell ligger mycket centralt. Så centralt att vår buss inte kan nå detsamma, men lugn – hotellets personal hämtar bagaget vid bussen och bär det till respektive rum. Hotellet har en mycket gedigen och ombonad atmosfär. Vi bjuds till trerätters middag under kvällen.

DAG 3. WAVEL – KUNGAPALATSET

Efter frukost ger vi oss ut på en guidad vandring i den forna kungastaden. Självklart är vår guide svensktalande och vi har inte långt att gå innan vi är framme vid Mariakyrkan och det stora torget med sin fantastiska bebyggelse, bland annat Tyghuset. Vi vandrar vidare ner mot floden Wisla, där det kungliga palatset Wavel ligger. Wavel är det mest besökta turistmålet i Krakow. Vi besöker självklart de berömda judekvarteren, innan bussen tar oss åter till hotellet. Eftermiddagen har vi på egen hand och kvällen bjuder på äkta polsk måltid med live-musik och folkloredans. Det blir en riktig höjdarafton. Denna kväll bjuder hotellet på såväl vin/juice som kaffe på maten.

DAG 4. MÖRK HISTORIA

Utflyktsdag till saltgruvan i Wieliczka – en mer än 700 år gammal gruva som innehåller både underjordiskt kapell och stora salar. Denna gruva finns på FN:s lista över världsunika byggnationer. Efter lunch reser vi till Auschwitz, för att besöka den plats där andra världskrigets värsta grymheter utspelades. Till kvällen är vi åter på hotellet för middag. Hela dagen är vår svensktalande guide med oss.

DAG 5. MOT WARSZAWA

Vi säger adjö ”Do widzenia” till Krakow och reser mot Warszawa – en resa på ca 40 mil. Halvvägs på vår färd gör vi ett stopp i Czestochowa – Polens andliga huvudstad och vallfartsort för polackerna. Vi besöker klostret och ser den berömda Mariabilden, Svarta Madonnan. Färden fortsätter mot Warszawa, där vi bor mycket centralt. Vi får se Warszawas gamla stad ”Stare Miastro”, Chopin-parken samt kungliga slottet med Sigismundkolonnen. Middag äter vi innan det blir kvällstur i staden, som totalförstördes under kriget. Idag bor här mer än två miljoner människor och Warszawa är huvudstad i Polen.

DAG 6. ÄNNU EN VACKER STAD

Efter en skön vila och god frukost ges möjlighet att fördriva några timmar på egen hand innan det bär iväg väster ut mot Szcecin, eller som staden hette förut Stettin. Vi är framme till kvällen och efter en god middag kanske vi tar en promenad längs hamnen innan det är dags att krypa till kojs.

DAG 7. SNART HEMMA

Efter frukost lämnar vi Szcecin och når snabbt tyska gränsen. Färden går vidare till Rostock där vi gör en liten sightsseeingtur. Vi bordar färjan för transport över till Gedser. Efter några härliga ”sjötimmar” tar vår buss oss vidare till hemorterna. Vi konstaterar att vi verkligen fått uppleva ”lite mer” tillsammans med många trevliga människor.

HOTELL

VAN DER VALK HOTEL BERLIN BRANDENBURG
Eschenweg 18, 15827
Blankenfelde-Mahlow
Tel: +49 33 70 85 80
www.vandervalk.de

HOTEL EUROPEJSKI
Lubicz 5
Krakow
Tel: +48 12 423 25 10
www.he.pl

HOTEL METROOL
Marszałkowska 99A
Warszawa
Tel: +48 22 325 31 00
www.hotelmetropol.com.pl

HOTEL NOVOTEL CENTRUM
ul Marszalkowska 94/98
00-510 Warsaw
Tel: +48 22 596 00 00
www.accorhotels.com

Pris 9595:- Reslängd 7 dag Valuta EURO, PLN (Zlotyn) Datum Resan inkluderar

Bussresa
Busskaffe x 1
Del i dubbelrum inklusive frukost
Middag x 5
Folkloreafton med middag inklusive vin/vatten och kaffe
Stadsrundturer med lokalguide
Utflykter enligt programmet
Entréer enligt programmet
Reseledarservice

Tillval

Enkelrum 2150:-
Avbeställningsskydd se "särskilda resevillkor"

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post