Resor ur vår katalog

resealmanacka

Facebook _knapp

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Bourgogne med vin och vandring

FRANKRIKES GODA SIDOR AR MÅNGA, MEN FRÅGAN Ä OM INTE LANDSKAPET BOURGOGNE STÅR UT LITE EXCEPTIONELLT. ETT MAGISKT VACKERT LANDSKAP, FULLPROPPAT MED MAT- OCH VINKULTUR, KYRKOR OCH BORGAR. AVEN ROMARNA HÖLL TILL I DESSA KROKAR OCH HAR LAMNAT SPÅR EFTER SIG. 

DAG 1. PÅVÄG-LÄNGTAN SÖDERUT

Vi lirkar oss genom Skåne, Danmark och en bra bit ner på kontinenten, där vi inkvarterar oss för en första middag och övernattning tillsammans i Bad Oldesloe.

DAG2. OFFENBACH

Vill man nå längre i livet får man räkna med några timmar på sätet, och vi hittar såklart fina stopp på vägen även andra dagen. Idag övernattar vi i Offenbach. Middag på vårt hotell.

DAG 3. VI LANDAR I ETT VACKERT LANDSKAP

Alsace passar perfekt för lunchstopp i någon av de små vinbyarna. Sen eftermiddag nosar sig bussen in i Beaune i mellersta Frankrike; vår bas under dagarna i det böljande Bourgogne. Centralt hotell i vacker stad, och vi promenerar tillsammans till kvällens restaurang.

DAG 4. VANDRING OCH FRI TID

Vi bekantar oss med Beaune och dess omnejd till fots. Start vid Parc de la Bouzaise och tar oss 6 km genom några av Beaunes många vinodlingar. Lunch på egen hand och på eftermiddagen besöker vi en lokal vinproducent för att provsmaka några av landskapets ädla safter.  Kvällen fri.

DAG 5. VIN OCH SENAP

Dagen efter vandrar vi i munkars fotspår i vinområdet Montrachet sydväst om Beaune. Vi ser förutom vinodlingar bl. a Saint Charleskapellet. Vi retar smaklökarna ytterligare hos en senapsproducent i Beaune. Passa på att njuta på en uteservering, botanisera i butikerna eller besök något av stadens spännande museer, exempelvis Hotel Dieu, ett sjukhus från medeltiden. Kvällen fri.

DAG 6. MATMARKNAD MED MERA

Morgonen efter reser vi till senapsstaden Dijon och besöker matmarknaden Les Halles. Här hittar du alla delikatesser du kan tänka dig, plus många du inte tänkte dig. Fri tid för lunch. På tillbakavägen stannar vi till Nuit St Georges för att provsmaka den burgundiska svartvinbärslikören Crème de Cassis. Under kvällen äter vi middag på lokal restaurang. Landskapets stolthet Boeuf Bourguignon, den vinkokta köttgrytan, får summera dagen och veckan.

DAG 7. VACKRA BYAR

Nästa morgon tar vi oss till Pernand-Vergelesses, en av de mest pittoreska byarna för gemensam vandring på ca 6 km. På eftermiddagen får vi provsmaka de friska Chablisvinerna byn Préhy. Kvällen fri.

DAG 8. VI MÅR I MOSEL

Efter frukost tar vi adjö av Bourgogne, mätta och belåtna, och reser norrut mot Moseldalen i Tyskland. Övernattning i Cochem. Vad kan väl passa bättre än kvällspromenad längs Mosel efter middagen för att sträcka på benen?

DAG 9. HEMLÄNGTAN STYR

Bussen vädersträcker nu ratt och hjul mot norr; mil efter mil passerar, och autobahns små betongskarvar är behagligt sövande. Blunda och res baklänges i minnet. Övernattning i norra Tyskland med middag under kvällen.

DAG 10. NÄRA NU

Man måste resa långt och länge för att känna att man verkligen kommit hem. Vi närmar oss Skandinavien samma väg vi åkte ut.

 

Pris 11595:- Reslängd 10 dag Valuta EUR Datum Resan inkluderar

• Bussresa • Del i dubbelrum inkl. frukost

• Reseledare

• Busskaffe x 1

• Middag x 6

• Bussresor i Osterrike

• 2 vinprovningar i Bourgogne

Tillval

Enkelrum: 2 050:-

Avbestallningsskydd se ”sarskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post